Navigating Innovation

MCA (Maritime Campus Antwerp) begeleidt de maritieme industrie naar meer samenwerking en innovatie. Voor groot en klein, voor maritiem en daarbuiten, voor privaat, publiek, onderzoek en onderwijs.

Priscilla du preez n F8xh L Mmg0c unsplash

Waar staat MCA voor?

MCA (Maritime Campus Antwerp) is een “doe” campus en community waar business, technologie en kennis worden gekoppeld om de maritieme sector te versterken en te ontwikkelen. MCA biedt onderdak aan bedrijven, variërend van grotere ondernemingen tot de kleinste start-ups, onderwijs- en onderzoeksinstellingen om samen te werken en te innoveren.

Het doel van MCA is om geïnteresseerden binnen en buiten de maritieme sector samen te brengen en te laten werken aan maritieme innovatie en duurzaamheid.

Wil je weten hoe? Ontdek onze MCA LABS en MCA Community!

Community
Campus
Technologie en innovatie
Maritiem Europa
Hotspot van Antwerpen
Co-creatie
MCA LABS

Coworking space en meeting center

MCA LABS is het clubhuis waar de MCA Community samenwerkt aan de maritieme industrie van morgen. Daarnaast is iedereen welkom in onze coworking space en meeting hotspot in Antwerpen, aan de Schelde.

Je zal je snel thuis voelen in deze gezellige coworking space!

MCA PEOPLE 40
Kies jouw plek uit
MCA COMMUNITY

Draag bij tot maritieme innovatie!

Samen brengen we innovatie naar de maritieme industrie.

MCA Community vormt een ecosysteem of een club, die zich richt op alle innovaties die de maritieme industrie nodig heeft en die we samen zullen realiseren.

MCA Community header
Maritieme innovatie

Laatste nieuwsberichten

IMG20230613111219
MCA Inspiration Sessions 13 June
On June 13th, MCA will host a series of inspiration sessions 3 different topics, followed by Plug And Play Maritime Expo Day @ Waagnatie
MCA CYBER 7
Inspiratiesessies 2023
2023 wordt ongetwijfeld opnieuw een uitdagend jaar waarin MCA relevante stakeholders bij elkaar wil brengen rond verschillende belangrijke onderwerpen voor maritieme innovatie. Een klein overzicht van wat er komt.
NY RECEPTION 3
MCA nieuwjaarsreceptie
Op 24 januari, nodigde MCA haar partners en stakeholders uit om het jaar 2023 af te trappen.
IMG 3778
Ontmoet de maritieme community op First Friday
Afspraak in MCA LABS, elke eerste vrijdag.
THEME Cybersecurity
Maritime cybersecurity
Safer Internet Day vindt plaats op 7 februari en is een jaarlijks wereldwijd evenement dat mensen bewust maakt van het belang van een veilig en verantwoord gebruik van online technologie. Door de toenemende afhankelijkheid van het internet in ons dagelijks leven is het cruciaal geworden om mensen te informeren en te herinneren aan de potentiële gevaren en gevolgen van het online zijn. Dit geldt niet alleen voor ons dagelijks persoonlijk leven, maar ook voor de maritieme industrie.
IMG 2063
Personenvervoer op de Schelde
MCA Community brengt verschillende belanghebbenden samen om te praten over innovatie binnen de maritieme sector en om concrete actie te ondernemen. Om dit te bereiken identificeert MCA Community verschillende onderwerpen die de moeite waard zijn om te bespreken. Het eerste onderwerp: personenvervoer op de Schelde.
MCA 4 69
Werken bij MCA LABS coworking space betekent genieten van verschillende lunch spots
Misschien heb je ondertussen al wel kennis genomen van onze MCA LABS, dé coworking space van Antwerpen, maar wat je misschien nog niet wist, is dat je van vele lunchspots kan genieten wanneer je bij MCA LABS komt werken. We stellen je graag drie lunchspots voor waar je ongetwijfeld van je lunch kan genieten!
Deepak Mehta
MCA LABS coworking space door de bril van Deepak Mehta