Personenvervoer op de Schelde

Hoe kunnen we een nieuw platform ontwikkelen voor efficiënt en effectief personenvervoer over water? Vanuit de MCA Community voelden we de noodzaak om een oplossing voor dit vraagstuk te vinden. We willen dat dit platform gaat functioneren als een testomgeving voor nieuwe technologieën die op maritieme schaal kunnen worden toegepast.

Gerelateerd event

Personenvervoer op de Schelde

Inspiratiesessie: personenvervoer op de Schelde

Location
translate.readMore

Basis principe

De Schelde heeft voor de stad Antwerpen het potentieel om als transportmodaliteit te fungeren voor mensen die zowel noord-zuid als oost-west reizen. Nieuwe technologieën zoals autonome scheepvaart/afstandsbediening en nieuwe en schonere aandrijftechnieken bieden nieuwe mogelijkheden om mensen over het water te vervoeren: het ecosysteem zou een testomgeving kunnen worden. Meer mensen in contact brengen met het water komt ook de zichtbaarheid van de maritieme industrie ten goede.

Uitdaging

Hoe kunnen we nieuwe platforms, infrastructuur en schepen ontwikkelen voor veilig en betrouwbaar personenvervoer over de Schelde en tegelijkertijd voortdurend nieuwe technologieën inzetten om de business effectiever en efficiënter te maken. Tegelijkertijd willen we dat het platform functioneert als een testomgeving voor nieuwe technologieën om op te schalen in de maritieme technologietoepassing.

IMG 2085

Gekoppelde SDG’s

Met deze sessie richt MCA richt zich op volgende duurzame ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals).

Quality Education
Industry innovation and infrastructure
Partnerships for the goals

Wil je lid worden van de Community?

Ontdek welke lidmaatschappen we kunnen aanbieden.

Sluit je aan
community sea view