Nucleaire aandrijving van schepen

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de behoeften van de zeevaart op het gebied van voortstuwing en de ontwikkeling van de volgende generatie kleine draagbare kernreactoren op elkaar worden afgestemd, zodat er een duidelijke, levensvatbare routeplanning komt voor nucleaire voortstuwing als optie in de energietransitie van de zeevaart.

Gerelateerd event

Routekaart voor maritieme nucleaire technologie

Inspiratiesessie: routekaart voor maritieme nucleaire technologie

MCA LABS en Teams
translate.readMore

Basis principe

Bij de energietransitie van zeeschepen zijn er veel opties en de oplossing is niet eenduidig. Een van de opties is nucleaire aandrijving, maar die optie is beladen met allerlei twijfels en onzekerheden.

Uitdaging

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de behoeften van de zeevaart op het gebied van aandrijving en de ontwikkeling van de volgende generatie kleine draagbare kernreactoren op elkaar worden afgestemd, zodat er een duidelijke, haalbare roadmap komt voor nucleaire aandrijving als optie in de energietransitie van de zeevaart.

De uitdaging varieert van technologische en regelgevende aspecten tot de publieke perceptie, maar is vergelijkbaar met die voor andere aandrijvingstechnologieën.

MCA CYBER 7

Gekoppelde SDG’s

Met deze sessie richt MCA richt zich op volgende duurzame ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals).

E WEB Goal 04
E WEB Goal 07
E WEB Goal 09
E WEB Goal 12
E WEB Goal 17

Wil je lid worden van de Community?

Ontdek welke lidmaatschappen we kunnen aanbieden.

Sluit je aan
community sea view