APR. 28, 2022

De officiële opening van MCA LABS

MCA LABS opent vandaag officieel haar deuren. MCA LABS is de nieuwe maritieme coworking space en meeting center aan het Antwerpse Zuid. MCA LABS is het clubhuis waar de MCA Community samenkomt en samenwerkt. Dit maakt het mogelijk voor start-ups, onderzoeksinstellingen, corporate bedrijven en andere spelers om samen te werken aan de maritieme sector van morgen. Online boekingen en offertes verlopen via www.mcalabs.be.

Iedereen die graag de krachten wil bundelen en wil werken aan een co-creatie binnen de maritieme sector is bij de inspirerende werkruimtes van MCA LABS aan het juiste adres. Door de kruisbestuiving tussen verschillende bedrijven en ondernemers ontstaan er nieuwe business opportuniteiten wat diverse samenwerkingen in de maritieme sector mogelijk maakt.

MCA LABS biedt een fysieke werk- en ontmoetingsplaats om de community te ondersteunen. Zo worden er o.a. flex of fix desks, kantoren en vergaderzalen aangeboden. Ook wie op zoek is naar een plek om boardmeetings, workshops of bijeenkomsten te laten doorgaan kan hier terecht.

MCA MEETING 2 4

"De ambitieuze doelen die we hebben met onze Noordzee zijn enkel maar te realiseren dankzij de sterke, innovatieve maritieme sector in ons land. Met bedrijven die wereldwijd pioniers zijn in hun respectieve domeinen. Bedrijven die het belang van innovatie inzien en investeren in samenwerking. Dat is wat de overheid moet faciliteren: een gelijk speelveld creëren dat de markt in staat stelt te innoveren en dat groei stimuleert. Het is belangrijk om een fysieke locatie te hebben waar dit soort bedrijven samenkomen. Als het om maritieme innovatie gaat, is MCA LABS als fysieke en MCA Community als inhoudelijke ontmoetingsplaats, zeker het juiste concept om dit te verwezenlijken."

Vincent Van Quickenborne - vice-eersteminister en minister van Noordzee

“Het is veel makkelijker om een actieve community uit te bouwen als je een vaste plek hebt waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. De meest interessante zaken komen tot stand als je elkaar toevallig tegenkomt.”

Bart Huybrechts - Managing Director MCA

MCA LABS is een initiatief van MCA, die als doel heeft geïnteresseerden binnen (en buiten) de maritieme industrie samen te brengen en te doen nadenken over innovatie en duurzaamheid. MCA koppelt business, technologie en kennis om de maritieme sector te versterken en te ontwikkelen. MCA LABS is het clubhuis waar de MCA Community samenkomt en samenwerkt. De MCA Community bundelt de krachten tussen diverse actoren in de brede, maritieme sector op Europees niveau.

MCA MEETING 4

Wat kan je vinden bij MCA LABS?

  • Coworking: De coworking space biedt een aangename werkomgeving voor flex-werkers en vaste gebruikers.
  • Vergaderzalen: Wie een teammeeting, brainstormsessie, workshop of seminarie wil inplannen, kan gebruik maken van de inspirerende vergaderzalen die MCA LABS aanbiedt.
  • Privékantoren: MCA LABS beschikt over ‘Private offices’ voor 3 tot 8 personen die ideaal zijn voor innovatieve start-ups of projectteams.

Meer over MCA LABS

Boek jouw MCA LABS coworking plek!

Meer nieuws

Cybersecurity
DEC. 21, 2023 in Community
Cybersecurity sessies door MCC
Een inspirerende reeks trainings en workshops
IMG 4753
NOV. 24, 2023 in Community
Digitale tweelingen
Een inspiratiesessie met inzichten van Sealution en imec
Circular Ship Design
NOV. 15, 2023 in Community
Keynote: Circulair ontwerp van schepen
Hoe kunnen we de kracht van circulaire innovatie loslaten in jouw maritime bedrijf?