FEB. 01, 2023

Maritime cybersecurity

Safer Internet Day vindt plaats op 7 februari en is een jaarlijks wereldwijd evenement dat mensen bewust maakt van het belang van een veilig en verantwoord gebruik van online technologie. Door de toenemende afhankelijkheid van het internet in ons dagelijks leven is het cruciaal geworden om mensen te informeren en te herinneren aan de potentiële gevaren en gevolgen van het online zijn. Dit geldt niet alleen voor ons dagelijks persoonlijk leven, maar ook voor de maritieme industrie.

Maritime cybersecurity: een inleiding

De maritieme industrie heeft als essentiële sector behoefte aan een autoriteit die instaat voor cybersecurity en cyber resilience die de sector een transparante en betrouwbare organisatie biedt. Deze autoriteit heeft als doel heeft om het bewustzijn en de informatie over zowel IT- als OT-aspecten van maritime cybersecurity te helpen vergroten.

Hoe kunnen we een organisatie opzetten die de sector een neutrale en objectieve organisatie biedt om hun cyberbeveiligingsrisico's aan toe te vertrouwen, maar die ook als een betrouwbare en neutrale bron voor informatie en opleidingen kan dienen? De organisatie moet ook een traject uitzetten op basis van de behoeften van de sector en derden inschakelen om de maritieme sector te betrekken bij projecten op het gebied van cyberbeveiliging en cyberweerbaarheid.

MCA Inspiration Session

Tijdens deze inspiratiesessie toonden we het brede spectrum van uitdagingen binnen de maritieme industrie en legden we uit hoe innovatie en slimme scheepvaart voor meer behoefte aan cyberbeveiliging zullen zorgen. Deze inspiratiesessie maakte duidelijk dat cyberbeveiliging niet alleen een kwestie is van firewalls en technologie, maar ook een menselijk trainingsaspect heeft.

Dit evenement was de lancering van het Maritime Cyber Security Centre. Het zal alle inspanningen rond maritieme cyberbeveiliging in België coördineren. We nodigden 4 sprekers uit die interessante inzichten deelden over dit onderwerp.

  • Wilfried Lemmens, KBRV
  • Yannick Herrebaut, Port of Antwerp-Bruges
  • Johan Dieltjes, IBM
  • Bart Huybrechts, MCA
IMG 3412

Bekijk onze inspiratiesessie over maritime cybersecurity!

Deel je bijdrage over dit onderwerp met ons!

Alle nieuwsitems

IMG20230613111219
MEI 29, 2023 in Community
MCA Inspiration Sessions 13 June
On June 13th, MCA will host a series of inspiration sessions 3 different topics, followed by Plug And Play Maritime Expo Day @ Waagnatie
MCA CYBER 7
FEB. 13, 2023 in Community
Inspiratiesessies 2023
2023 wordt ongetwijfeld opnieuw een uitdagend jaar waarin MCA relevante stakeholders bij elkaar wil brengen rond verschillende belangrijke onderwerpen voor maritieme innovatie. Een klein overzicht van wat er komt.
NY RECEPTION 3
FEB. 09, 2023 in Community
MCA nieuwjaarsreceptie
Op 24 januari, nodigde MCA haar partners en stakeholders uit om het jaar 2023 af te trappen.