MEI 23, 2022

Onze Managing Director, Bart Huybrechts, over MCA LABS

Sinds 28 april 2022 kan iedereen die wil bijdragen aan de maritieme innovatie of gewoonweg wil (samen)werken in een aangename & trendy co-working space terecht bij MCA LABS, hét clubhuis van de MCA Community. Bart Huybrechts – Managing Director van MCA – staat mee aan de basis van MCA LABS en deelt graag zijn ervaring en visie.

MCA: het concept

Bart stelt dat er een grote innovatie-uitdaging is voor de maritieme sector in vele verschillende domeinen zoals schone scheepvaart, digitalisering, veiligheid, welzijn van de bemanning, autonome scheepvaart,… De reikwijdte van deze uitdagingen is te groot om ze door een individuele maritieme speler te laten aanpakken. Hieruit werd een formule geschreven: de start van het MCA-verhaal. Om echt een verschil te maken, is het belangrijk dat alle soorten en maten bedrijven, de academische wereld en overheden samenwerken, de zogenaamde ‘triple helix’ voor open innovatie.

Volgens Bart kan dit verwezenlijkt worden door het aanbieden van faciliteiten in de vorm van een Campus waarvan MCA LABS de voorloper is. Op inhoudelijk gebied moet innovatie getriggerd worden door een actieve community. MCA LABS is een volwaardig en ruim co-working- en meeting center, gevestigd op twee verdiepingen met koffiemachines (dat mag natuurlijk niet ontbreken!) en alle andere faciliteiten aanwezig om mensen te ontmoeten en om over innovatie te praten.

Bart blog

MCA LABS is een aangename plek met een mooi uitzicht voor iedereen die rustig en geconcentreerd wil werken in een co-working setting of voor wie een meeting wil organiseren. Bovendien kunnen mensen elkaar overal ontmoeten en ontstaat er een ‘sparkle’ die tot iets creatiefs kan leiden.

Bart Huybrechts - Managing Director MCA

MCA LABS: the look, feel and more

MCA LABS is een co-working en meeting center met verschillende werkruimtes. Wat MCA LABS uniek maakt, is de ligging in het bruisende Antwerpen Zuid met zicht op de Schelde en de MCA Community die er gehuisvest is. Het moderne en aangename interieur van MCA LABS in combinatie met een maritieme ‘touch’ zorgt voor een ideale setting. Zo werden er 3 scheepscontainers verwerkt in het decor, wat MCA LABS nog unieker maakt. Als kers op de taart werden er, met nadruk op de duurzaamheidsgedachte, kantoormaterialen – sommigen tot wel 25 jaar oud! – hergebruikt.

Het is in deze omgeving dat we mensen willen samenbrengen. MCA LABS is een co-working space die open is voor iedereen en die mensen uit andere sectoren wil aantrekken om hun oplossingen naar de maritieme sector te brengen. Zo kan er een ‘tech transfer’ ontstaan waarbij reeds bestaande technologieën geïntegreerd worden binnen de maritieme sector.

MCA LABS in de toekomst

De formule van MCA LABS zal ook het kloppende hart zijn voor de toekomstige MCA Campus. Met MCA LABS testen we wat mensen nodig hebben om optimaal te kunnen presteren.

Momenteel zijn veel bedrijven op zoek naar een goed evenwicht tussen kantoorwerk en thuiswerk. Het is aan MCA LABS om de beste werkplek te bieden die aan verschillende behoeften voldoet.

MCA LABS is één van de betere co-working spaces van de stad en als je iets in de maritieme industrie wil komen doen, is dat nog beter!

Bart Huybrechts - Managing Director MCA

Alle nieuwsitems

Interview PP community
MEI 11, 2022 in Community
Interview met Plug and Play Maritime
Wilfried Lemmens
Interview met KBRV
Mca labs 06
Een terugblik op de officiële opening van MCA LABS