OKT. 07, 2022

Onze Managing Director, Bart Huybrechts, over MCA LABS coworking space

Sinds 28 april 2022 kan iedereen die wil bijdragen aan de maritieme innovatie of gewoonweg wil (samen)werken in een aangename & trendy coworking space terecht bij MCA LABS, hét clubhuis van de MCA Community. Bart Huybrechts – Managing Director van MCA – staat mee aan de basis van MCA LABS en deelt graag zijn ervaring en visie.

MCA: het concept

Bart stelt dat er een grote innovatie-uitdaging is voor de maritieme sector in vele verschillende domeinen zoals schone scheepvaart, digitalisering, veiligheid, welzijn van de bemanning, autonome scheepvaart,… De reikwijdte van deze uitdagingen is te groot om ze door een individuele maritieme speler te laten aanpakken. Hieruit werd een formule geschreven: de start van het MCA-verhaal. Om echt een verschil te maken, is het belangrijk dat alle soorten en maten bedrijven, de academische wereld en overheden samenwerken, de zogenaamde ‘triple helix’ voor open innovatie.

Volgens Bart kan dit verwezenlijkt worden door het aanbieden van faciliteiten in de vorm van een Campus waarvan MCA LABS de voorloper is. Op inhoudelijk gebied moet innovatie getriggerd worden door een actieve community. MCA LABS is een volwaardig en ruim coworking- en meeting center, gevestigd op twee verdiepingen met koffiemachines (dat mag natuurlijk niet ontbreken!) en alle andere faciliteiten aanwezig om mensen te ontmoeten en om over innovatie te praten.

Bart blog

MCA LABS is een aangename plek met een mooi uitzicht voor iedereen die rustig en geconcentreerd wil werken in een coworking setting of voor wie een meeting wil organiseren. Bovendien kunnen mensen elkaar overal ontmoeten en ontstaat er een ‘sparkle’ die tot iets creatiefs kan leiden.

Bart Huybrechts - Managing Director MCA

MCA LABS: the look, feel and more

MCA LABS is een coworking en meeting center met verschillende werkruimtes. Wat MCA LABS uniek maakt, is de ligging in het bruisende Antwerpen Zuid met zicht op de Schelde en de MCA Community die er gehuisvest is. Het moderne en aangename interieur van MCA LABS in combinatie met een maritieme ‘touch’ zorgt voor een ideale setting. Zo werden er 3 scheepscontainers verwerkt in het decor, wat MCA LABS nog unieker maakt. Als kers op de taart werden er, met nadruk op de duurzaamheidsgedachte, kantoormaterialen – sommigen tot wel 25 jaar oud! – hergebruikt.

Het is in deze omgeving dat we mensen willen samenbrengen. MCA LABS is een coworking space die open is voor iedereen en die mensen uit andere sectoren wil aantrekken om hun oplossingen naar de maritieme sector te brengen. Zo kan er een ‘tech transfer’ ontstaan waarbij reeds bestaande technologieën geïntegreerd worden binnen de maritieme sector.

MCA LABS in de toekomst

De formule van MCA LABS zal ook het kloppende hart zijn voor de toekomstige MCA Campus. Met MCA LABS testen we wat mensen nodig hebben om optimaal te kunnen presteren.

Momenteel zijn veel bedrijven op zoek naar een goed evenwicht tussen kantoorwerk en thuiswerk. Het is aan MCA LABS om de beste werkplek te bieden die aan verschillende behoeften voldoet.

MCA LABS is één van de betere coworking spaces van de stad en als je iets in de maritieme industrie wil komen doen, is dat nog beter!

Bart Huybrechts - Managing Director MCA

Over onze MCA LABS coworking space and meeting center in Antwerpen

MCA LABS bevindt zich in Antwerpen-Zuid, met zicht op de Schelde. Je kan je ideale coworking plek uitkiezen om in een gezellige en maritieme setting te werken. De kans dat je interessante mensen binnen de maritieme sector tegenkomt is groot!

Wil je een eigen kantoor? Dat kan! We bieden verschillende private offices aan zodat je in alle rust in stilte kan werken. Daarnaast bieden we ook vergaderruimtes en een kantoorverdieping aan.

Wil je nog meer te weten komen over onze werkplekken? Op onze MCA LABS pagina kom je meer te weten!

Meer over MCA LABS

Boek jouw MCA LABS coworking plek!

Alle nieuwsitems

THEME Cybersecurity
FEB. 01, 2023 in Community, Hotspot van Antwerpen
Maritime cybersecurity
Safer Internet Day vindt plaats op 7 februari en is een jaarlijks wereldwijd evenement dat mensen bewust maakt van het belang van een veilig en verantwoord gebruik van online technologie. Door de toenemende afhankelijkheid van het internet in ons dagelijks leven is het cruciaal geworden om mensen te informeren en te herinneren aan de potentiële gevaren en gevolgen van het online zijn. Dit geldt niet alleen voor ons dagelijks persoonlijk leven, maar ook voor de maritieme industrie.
IMG 2063
Personenvervoer op de Schelde
MCA Community brengt verschillende belanghebbenden samen om te praten over innovatie binnen de maritieme sector en om concrete actie te ondernemen. Om dit te bereiken identificeert MCA Community verschillende onderwerpen die de moeite waard zijn om te bespreken. Het eerste onderwerp: personenvervoer op de Schelde.
MCA 4 69
DEC. 21, 2022 in Campus, Hotspot van Antwerpen
Werken bij MCA LABS coworking space betekent genieten van verschillende lunch spots
Misschien heb je ondertussen al wel kennis genomen van onze MCA LABS, dé coworking space van Antwerpen, maar wat je misschien nog niet wist, is dat je van vele lunchspots kan genieten wanneer je bij MCA LABS komt werken. We stellen je graag drie lunchspots voor waar je ongetwijfeld van je lunch kan genieten!