NOV. 26, 2021

Partnerschap Flanders Investment & Trade

Eén van onze partners, De Blauwe Cluster, werkt al langer samen met Flanders Investment & Trade bij het opzetten van internationale activiteiten, maar gisteren werd die samenwerking geformaliseerd in de vorm van een structurele partnerovereenkomst. Die werd ondertekend door CEO Blauwe Cluster Marc Nuytemans, Vlaams Minister-President Jan Jambon en gedelegeerd bestuurder van FIT Claire Tillekaerts.

De nauwere samenwerking met Flanders Investment & Trade kadert binnen 'Vlaanderen versnelt', de internationaliseringsstrategie voor de Vlaamse economie die sinds 2016 door FIT wordt gecoördineerd. Van 2022 tot 2026 zal De Blauwe Cluster actief meewerken aan de uitvoering van deze strategie en Vlaamse bedrijven helpen om meer te internationaliseren.

De blauwe economie is een sterk groeiende sector in Vlaanderen, maar de beschikbare ruimte in de Belgische Noordzee is beperkt. Er wordt dan ook ingezet op internationalisatie om bedrijven de kans te bieden om te blijven groeien.

Naast De Blauwe Cluster sloten 20 andere organisaties een gelijkaardige samenwerkingsverband met FIT. Het gaat onder andere om sectorfederaties en clusters, bilaterale kamers van koophandel, ondernemersorganisaties en incubatoren. Elk van hen spitst zich toe op essentiële thema’s voor de internationalisering van Vlaanderen.

Ondertekening SP FIT

Meer nieuws

IMG 2063
Personenvervoer op de Schelde
MCA Community brengt verschillende belanghebbenden samen om te praten over innovatie binnen de maritieme sector en om concrete actie te ondernemen. Om dit te bereiken identificeert MCA Community verschillende onderwerpen die de moeite waard zijn om te bespreken. Het eerste onderwerp: personenvervoer op de Schelde.
MCA 4 69
Werken bij MCA LABS coworking space betekent genieten van verschillende lunch spots
Misschien heb je ondertussen al wel kennis genomen van onze MCA LABS, dé coworking space van Antwerpen, maar wat je misschien nog niet wist, is dat je van vele lunchspots kan genieten wanneer je bij MCA LABS komt werken. We stellen je graag drie lunchspots voor waar je ongetwijfeld van je lunch kan genieten!
Deepak Mehta
MCA LABS coworking space door de bril van Deepak Mehta