FEB. 16, 2022

Science for Sailing symposium

Science for Sailing event

Tijdens het Science for Sailing evenement spraken Antwerp Maritime Academy, IBM en MCA met een diverse groep maritieme professionals, vertegenwoordigers van het hoger onderwijs en zelfs studenten over de technologische uitdagingen voor de toekomst, maar ook werd er gesproken over hoe deze veranderingen het leven van de mensen in de sector zouden beïnvloeden.

De gastheer van het evenement, Antwerp Maritime Academy, sprak over het toenemend aantal kapiteins, de veerkrachtige bemanningen en communicatie met technologie als basis voor R&D&I in de komende 10 jaar.

Vicky Bunyard-Ford, CTO van IBM Noord-Europa, kwam laten zien hoe het Mayflower Autonomous Ship (MAS400) bestaande technologie combineert om innovatieve oplossingen te creëren voor de maritieme sector. Dit project dient als inspiratiebron voor zowel de industrie als de academische wereld om samen de golf van digitale innovatie aan te pakken waarmee de maritieme wereld te maken zal krijgen.

Deepak Mehta van MCA sprak over ons maritieme innovatie-ecosysteem en hoe de sector behoefte heeft aan meer technologie- en innovatiebewustzijn. Kom meer te weten over de MCA Community.

Whats App Image 2022 02 21 at 11 13 40 AM
Science for sailing

Meer nieuws

Cybersecurity
DEC. 21, 2023 in Community
Cybersecurity sessies door MCC
Een inspirerende reeks trainings en workshops
IMG 4753
NOV. 24, 2023 in Community
Digitale tweelingen
Een inspiratiesessie met inzichten van Sealution en imec
Circular Ship Design
NOV. 15, 2023 in Community
Keynote: Circulair ontwerp van schepen
Hoe kunnen we de kracht van circulaire innovatie loslaten in jouw maritime bedrijf?