FEB. 16, 2022

Science for Sailing symposium

Science for Sailing event

Tijdens het Science for Sailing evenement spraken Antwerp Maritime Academy, IBM en MCA met een diverse groep maritieme professionals, vertegenwoordigers van het hoger onderwijs en zelfs studenten over de technologische uitdagingen voor de toekomst, maar ook werd er gesproken over hoe deze veranderingen het leven van de mensen in de sector zouden beïnvloeden.

De gastheer van het evenement, Antwerp Maritime Academy, sprak over het toenemend aantal kapiteins, de veerkrachtige bemanningen en communicatie met technologie als basis voor R&D&I in de komende 10 jaar.

Vicky Bunyard-Ford, CTO van IBM Noord-Europa, kwam laten zien hoe het Mayflower Autonomous Ship (MAS400) bestaande technologie combineert om innovatieve oplossingen te creëren voor de maritieme sector. Dit project dient als inspiratiebron voor zowel de industrie als de academische wereld om samen de golf van digitale innovatie aan te pakken waarmee de maritieme wereld te maken zal krijgen.

Deepak Mehta van MCA sprak over ons maritieme innovatie-ecosysteem en hoe de sector behoefte heeft aan meer technologie- en innovatiebewustzijn. Kom meer te weten over de MCA Community.

Whats App Image 2022 02 21 at 11 13 40 AM
Science for sailing

Meer nieuws

IMG 2063
Personenvervoer op de Schelde
MCA Community brengt verschillende belanghebbenden samen om te praten over innovatie binnen de maritieme sector en om concrete actie te ondernemen. Om dit te bereiken identificeert MCA Community verschillende onderwerpen die de moeite waard zijn om te bespreken. Het eerste onderwerp: personenvervoer op de Schelde.
MCA 4 69
Werken bij MCA LABS coworking space betekent genieten van verschillende lunch spots
Misschien heb je ondertussen al wel kennis genomen van onze MCA LABS, dé coworking space van Antwerpen, maar wat je misschien nog niet wist, is dat je van vele lunchspots kan genieten wanneer je bij MCA LABS komt werken. We stellen je graag drie lunchspots voor waar je ongetwijfeld van je lunch kan genieten!
Deepak Mehta
MCA LABS coworking space door de bril van Deepak Mehta