FEB. 16, 2022

Science for Sailing symposium

Science for Sailing event

Tijdens het Science for Sailing evenement spraken Antwerp Maritime Academy, IBM en MCA met een diverse groep maritieme professionals, vertegenwoordigers van het hoger onderwijs en zelfs studenten over de technologische uitdagingen voor de toekomst, maar ook werd er gesproken over hoe deze veranderingen het leven van de mensen in de sector zouden beïnvloeden.

De gastheer van het evenement, Antwerp Maritime Academy, sprak over het toenemend aantal kapiteins, de veerkrachtige bemanningen en communicatie met technologie als basis voor R&D&I in de komende 10 jaar.

Vicky Bunyard-Ford, CTO van IBM Noord-Europa, kwam laten zien hoe het Mayflower Autonomous Ship (MAS400) bestaande technologie combineert om innovatieve oplossingen te creëren voor de maritieme sector. Dit project dient als inspiratiebron voor zowel de industrie als de academische wereld om samen de golf van digitale innovatie aan te pakken waarmee de maritieme wereld te maken zal krijgen.

Deepak Mehta van MCA sprak over ons maritieme innovatie-ecosysteem en hoe de sector behoefte heeft aan meer technologie- en innovatiebewustzijn. Kom meer te weten over de MCA Community.

Whats App Image 2022 02 21 at 11 13 40 AM
Science for sailing

Meer nieuws

Picture1
MEI 29, 2023 in Community
MCA Inspiration Sessions 13 June
On June 13th, MCA will host a series of inspiration sessions 3 different topics, followed by Plug n Play Maritime Expo Day @ Waagnatie
MCA CYBER 7
FEB. 13, 2023 in Community
Inspiratiesessies 2023
2023 wordt ongetwijfeld opnieuw een uitdagend jaar waarin MCA relevante stakeholders bij elkaar wil brengen rond verschillende belangrijke onderwerpen voor maritieme innovatie. Een klein overzicht van wat er komt.
NY RECEPTION 3
FEB. 09, 2023 in Community
MCA nieuwjaarsreceptie
Op 24 januari, nodigde MCA haar partners en stakeholders uit om het jaar 2023 af te trappen.