OKT. 28, 2022

MCA LABS coworking space door de bril van Deepak Mehta

Een plaats waar je kan bijdragen aan maritieme innovatie, waar je kan brainstormen of waar je simpelweg kan komen werken? MCA LABS is de plek waar je moet zijn. Sinds 28 april 2022 kan iedereen in deze aangename & trendy coworking space in Antwerpen terecht. Bovendien is dit hét clubhuis van de MCA Community. Deepak Mehta – Ecosystem Developer – staat mee aan de basis van MCA LABS en deelt graag zijn ervaring en visie.

De start van het MCA-verhaal

Deepak startte vanuit de idee dat er een nood is aan talent die de technologie opnieuw meer ten dienste van de mens kan zetten. Één van de sectoren waar dit talent naartoe dient te gaan, is de maritieme sector. Met dit idee in het achterhoofd ontmoette hij Bart Huybrechts: de start van een mooi (MCA-)verhaal.

Er zijn inmiddels veel innovatiecampussen, maar wat MCA LABS uniek maakt, is de verbondenheid die het creëert tussen haar bewoners. Mensen met dezelfde missie komen samen.

Deepak Mehta - Ecosystem Developer

Mensen samenbrengen binnen MCA LABS

MCA LABS is tot stand gekomen vanuit de MCA Campus en MCA Community. De campus had een proeftuin nodig en de community een clubhuis. Zo ontstond MCA LABS wat uitgroeide tot een volwaardige coworking space.

MCA verbindt start-ups en bedrijven die zich bezighouden met technologie en innovatie met de maritieme industrie. Op die manier wil MCA de maritieme industrie inspireren met nieuwe technologieën die innovatieve oplossingen kunnen bieden voor de maritieme uitdagingen van vandaag en morgen.

Deepak Metha Ecosystem Developer

Deepak vertelt dat het enerzijds belangrijk is om de uitdagingen binnen de maritieme sector helder en duidelijk te definiëren zodat bedrijven zich geroepen voelen om bij te dragen aan het oplossen van deze uitdagingen. Anderzijds is het de bedoeling om te gaan kijken binnen een groter netwerk: “Welke bestaande technologie kan interessant zijn voor de maritieme sector?” De zogenaamde ‘tech transfer’. Op die manier komt er een samenwerking tot stand tussen verschillende sectoren en individuen. Het zijn deze individuen die MCA Community wil samenbrengen binnen MCA LABS.

MCA LABS biedt mensen een coworking plaats aan waar ze in contact kunnen komen met de maritieme sector. Zo ondervinden ze zelf wat zij kunnen betekenen voor deze sector. Je kan hier komen werken en zo aan de praat raken met mensen uit de maritieme sector, hier kunnen dan interessante gesprekken – en wie weet samenwerkingen – uit voortvloeien.

Verder vinden er ook evenementen plaats binnen MCA LABS met als doel mensen te laten kennisnemen met de huidige uitdagingen binnen de maritieme industrie.

MCA LABS is de plek waar mensen de maritieme sector en haar noden kunnen komen ontdekken, zich hierin kunnen engageren en de sector kunnen verrijken.

Deepak Mehta - Ecosystem Developer

The future of MCA LABS

MCA LABS biedt een proeftuin voor nieuwe concepten om mensen in een innovatief ecosysteem te laten samenwerken en te laten experimenteren. Op deze manier kunnen ze zelf ontdekken wat voor hun organisatie interessant kan zijn en kunnen ze verschillende concepten initiëren binnen hun eigen organisatie. Zo wil MCA LABS inspiratie bieden en een toonbeeld zijn voor andere individuen en ondernemingen.

Over onze MCA LABS coworking space and meeting center in Antwerpen

MCA LABS bevindt zich in Antwerpen-Zuid, met zicht op de Schelde. Je kan je ideale coworking plek uitkiezen om in een gezellige en maritieme setting te werken. De kans dat je interessante mensen binnen de maritieme sector tegenkomt is groot!


Wil je een eigen kantoor? Dat kan! We bieden verschillende private offices aan zodat je in alle rust in stilte kan werken. Daarnaast bieden we ook vergaderruimtes en een kantoorverdieping aan.

Wil je nog meer te weten komen over onze werkplekken? Op onze MCA LABS pagina kom je meer te weten!

Meer over MCA LABS

Boek jouw MCA LABS coworking plek!

Alle nieuwsitems

Cybersecurity
DEC. 21, 2023 in Community
Cybersecurity sessies door MCC
Een inspirerende reeks trainings en workshops
IMG 4753
NOV. 24, 2023 in Community
Digitale tweelingen
Een inspiratiesessie met inzichten van Sealution en imec
Circular Ship Design
NOV. 15, 2023 in Community
Keynote: Circulair ontwerp van schepen
Hoe kunnen we de kracht van circulaire innovatie loslaten in jouw maritime bedrijf?