MCA Community

Samen brengen we innovatie naar de maritieme industrie in Europa en daarbuiten.

De MCA Community vormt een ecosysteem of een club, die zich richt op alle innovaties die de maritieme industrie nodig heeft en die zullen we samen realiseren.

Wat doet de MCA Community?

Samen innoveren

De MCA Community is een onafhankelijk ecosysteem waarin verschillende stakeholders (overheid, bedrijfsleven, onderzoek, particulieren) zich bezighouden met innovatie in de maritieme sector. Iedereen wordt samengebracht en geïnformeerd om zo de belangrijke aandachtsgebieden te definiëren.

Deze interessegebieden zullen door betrokken MCA-leden en andere relevante partners worden omgezet in meer gerichte (open) innovatie-uitdagingen. Ze worden voorgelegd aan een breed spectrum van partijen om input en samenwerking te verkrijgen.

We brengen de werelden van industrie, technologie, bedrijfsleven en innovatie samen. We gaan bruggen bouwen en informatie & kennis laten stromen.

Focus op actie, leren over innovatie

De focus van de MCA Community is samen stappen vooruit zetten en het uitvoeren van projecten die actie combineren met meer inzicht en kennis.

We bieden de mogelijkheid om te leren over innovatie als een mind- en skillset. Door samen concrete projecten uit te voeren, wordt kennis meegenomen naar de organisaties. Innovatie is een teamsport die samenwerking en een gemeenschappelijk doel vereist. Leren kan ook op een manier waarbij studenten, scholen, universiteiten, onderzoeksinstellingen en regeringen aan tafel worden uitgenodigd om hun frisse ideeën en know-how in te brengen.

In afwachting van de MCA campus kan de community elkaar al ontmoeten in MCA LABS waar alle betrokkenen samenkomen voor specifieke evenementen of gewoon om van gedachten te wisselen met een koffie of tijdens een partijtje pool.

community co-creationFocus on action community

Wil jij meewerken aan maritieme innovatie?

Ontdek op welke manieren je kan meedoen

Doe mee
community sea view

Hoe werkt het?

Interacties en kansen

De MCA Community werkt als een ecosysteem: we leveren een vruchtbare bodem voor interacties en kansen. Als onderdeel van het ecosysteem kan je samen met de anderen verschillende winsten behalen in verschillende projecten.

We bieden de mogelijkheid om betrokken te zijn bij projecten waar een business win, een learning, of een andere winst te behalen valt. Afhankelijk van de gedefinieerde win, kunnen wij mensen ondersteunen in hun ontwikkeling.

Matchmaking

De MCA Community werkt op een onafhankelijke manier. We worden gedreven door de vraag van de maritieme industrie, maar tegelijkertijd verrijken en informeren we de sector om de interessegebieden beter te identificeren en te definiëren door interactie met diverse stakeholders, zoals onderzoek en overheid.

In de eerste plaats zijn we een matchmaker en bruggenbouwer die mensen en ideeën samen brengt. We triggeren de community om met open innovatie-uitdagingen te komen en we helpen hen coalities te vormen die divers en compleet genoeg zijn om tot concrete actiegerichte projecten te leiden.

community interactionsCommunity matchmaking

Kom erbij en doe mee!

Er zijn drie niveaus van betrokkenheid bij de MCA Community.

Friends of MCA

Friend

Dit is een persoonlijk lidmaatschap om connectie te maken met MCA als individu.


  • Persoonlijk lidmaatschap
  • Blijf op de hoogte
  • Toegang tot 1 event

Prijzen

1 jaar

€ 25
Explorer

Explorer

Dit is een lidmaatschap om te proeven wat de MCA Community voor u kan betekenen.


  • Bedrijfslidmaatschap
  • Toegang tot de community
  • Alle events inbegrepen

Prijzen

Exclusief aanbod

Word nu lid en krijg 1 jaar in plaats van 3 maanden

KMO*
3 maanden
1 jaar

€ 250
Ander
3 maanden
1 jaar

€ 1250
Partner

Partner

Samen kijken we hoe de werking van het ecosysteem voor jou het beste werkt.


  • Industrie lidmaatschap
  • Engageer je in de community
  • Alle events inbegrepen

Prijzen

We werken graag een voorstel op maat uit. Bezorg ons je gegevens via onderstaande formulier.

Contacteer ons team om lid te worden

Kies je lidmaatschap en vul het formulier in.

Ons team zal met plezier je aanvraag behandelen! Je krijgt een bevestiging per e-mail.

Mijn gekozen lidmaatschap:

Kies je Explorer type: *

We gebruiken je gegevens enkel om je lidmaatschap te behandelen, we geven je gegevens niet door aan derden.

Community nieuws

IMG 2063
Personenvervoer op de Schelde
MCA Community brengt verschillende belanghebbenden samen om te praten over innovatie binnen de maritieme sector en om concrete actie te ondernemen. Om dit te bereiken identificeert MCA Community verschillende onderwerpen die de moeite waard zijn om te bespreken. Het eerste onderwerp: personenvervoer op de Schelde.
MCA 4 69
Werken bij MCA LABS coworking space betekent genieten van verschillende lunch spots
Misschien heb je ondertussen al wel kennis genomen van onze MCA LABS, dé coworking space van Antwerpen, maar wat je misschien nog niet wist, is dat je van vele lunchspots kan genieten wanneer je bij MCA LABS komt werken. We stellen je graag drie lunchspots voor waar je ongetwijfeld van je lunch kan genieten!
Deepak Mehta
MCA LABS coworking space door de bril van Deepak Mehta
Crew wellbeing
MCA Student Inspiration Session: maritime crew wellbeing

Heb je nog vragen?

Contacteer ons team als je nog vragen hebt over de MCA Community of over Maritime Campus Antwerp in het algemeen.

Contacteer ons